Ook in Nederland is het coronavirus (COVD019) actief en wij als opleidingsinstituut merken dat er steeds meer onrust heerst. Uiteraard volgen wij bij BHV-Mobile de ontwikkeling van het virus vanaf het begin. Regelmatig raadplegen wij overkoepelende organisaties, zoals het RIVM, NIBHV en Nederlandse Reanimatie Raad en nemen wij maatregelen om hier adequaat mee om te gaan.

BHV-Mobile volgt de adviezen van het RIVM met betrekking tot bijeenkomsten en evenementen. Er is op dit moment geen reden om cursussen te vermijden of af te lassen. Al onze cursussen en oefeningen kunnen gewoon doorgaan.

Uiteraard vragen wij onze cursisten en instructeurs die griepachtige verschijnselen hebben (verkoudheidsklachten en/of koorts) om niet naar de cursus te komen. Ongeacht of zij in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst. Dit geldt altijd en niet specifiek voor het coronavirus.

Het is wel belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Wel of niet beademen tijdens een oefening?

Het coronavirus wordt overgedragen door hoesten en niezen, het overdragen door om de beurt te oefenen met mond op pop beademing is dan ook vrij laag. Dezelfde gevaren en risico’s gelden in feite ook in een regulier griep seizoen.

Wij begrijpen dat de huidige situatie voor veel cursisten verontrustend is. Onze instructeurs zullen de cursisten die niet willen beademen dan ook niet opdringen. Cursisten kunnen wel een alternatief aangeboden krijgen, zoals het beademen met behulp van een faceshield of pocketmask.

Daarnaast adviseren wij om de oefenpop na iedere gebruiker volgens voorschrift te reinigen. Het gebruik van alcoholdoekjes wordt afgeraden omdat alcohol snel verdampt en dus uit het gaasje verdwijnt en de desinfectie onvoldoende kan zijn.

 

Wij houden de adviezen nauwlettend in de gaten en mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent onze cursussen en trainingen, informeren wij jullie.